Det kan godt være lidt svært at finde pålæg til en vegetar, der mætter.Vi bruger humus som tilbehør til frokostbordet eller aftensmaden. Det mætter enormt godt, da proteinindholdet er næsten lige så stort som i kød.
Hvis du selv vil sætte kikærterne i blød kræver det lidt planlægning, da de skal stå i blød i rigeligt vand i ca 24 timer. Du kan også købe de økologiske kikærter på dåse i mange supermarkeder. Jeg bruger ikke hvidløg i humusen, da jeg spiser den på arbejdet.
400g kogte kikærter
1 spsk tahin
Saft fra ½ citron
Lille tsk himalayasalt
2 cm frisk ingefær
2 cm gurkemejerod
1-2 dl vand
Evt ½ tsk chilipulver
Hak alle ingredienserne sammen i foodprocessoren. Smag til og juster også på, hvor groft du ønsker humusen. Så har du et nemt pålæg til din frokost eller tilbehør til din aftensmad, der mætter på den gode lette måde.